Relocateprogrammet

0


Det är i norra Sverige framtidens jobb finns och särskilt i Skellefteå. Tack vare byggandet av Northvolts batterifabrik planeras det för 3000 nya arbetstillfällen. Utöver detta kan vi förvänta oss en tillväxt på 7000 jobb som en följd av andra nyetableringar och ökat servicebehov. 

Den växande takten och den samhällsförändring som sker är så stor att Skellefteå behöver rekrytera från andra delar av landet. Av den anledningen söktes bland annat pengar från EU för att ta fram nya sätt som underlättar för fler människor att flytta till Skellefteå för att jobba och bo. 

Programmet heter Relocate och är ett nationellt ESF-projekt (Europeiska socialfonden). Relocateprogrammet ger ett unikt stöd för dig som varit utan arbete under en längre tid. När du är med i programmet får du information, stöd och tips i allt ifrån hur du söker bostad, vilka yrkesutbildnings- och jobbmöjligheter som finns till att hitta nätverk, aktiviteter och nya sociala sammanhang. 

Västerbotten har lägst arbetslöshet i landet och Skellefteå har den högsta tillväxten, dessutom flyttar det in fler än det flyttar ut. Men vi kommer att behöva bli ännu fler Skellefteåbor för att tillsätta alla arbetstillfällen. – Är du en av dem eller känner du någon som vill flytta hit? 

Om företaget Relocate är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Northvolt, Region Västerbotten och Skellefteå kommun. Projektet är medfinansierat av EU och Europeiska Socialfonden och har kommit till för att underlätta för alla som vill flytta till Skellefteå för att jobba, bo och leva. 

Skellefteå är på väg att bli en helt ny stad. Northvolts etablering innebär att mängder av nya jobb skapas runt om i kommunen. Det handlar dels om jobb inom industrin men även inom branscher som restaurang och transport samt inom vård, omsorg och skola. Prognosen pekar mot att det kommer att skapas upp emot 10 000 nya jobb i kommunen.
Kontakt 
Namn: Skellefteå Kommun * 
Epost: kundtjanst@skelleftea.se 
Telefon: 0910-735000, val 4 
Namn: Arbetsförmedlignen * 
Epost: go-north@arbetsformedlingen.se 
Villkor 
Anställningsform: Tillsvidare 
Varaktighet: 6 månader eller längre Arbetstid: Heltid Lönevillkor: Fast 
Ansökan 
Sista ansökningsdag: 2021-12-31 
Publiceringsdatum: 2021-09-20

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top