Om permanent uppehållstillstånd 1 (på Turkiska)

0



Süresiz oturum başvuru şartları ve farklı konular:

* Trafik cezaları hariç herhangi bir cezanız olmamalı. 
* Oturum tarihi bitiminden önce en erken 2 ay öncesinden süresiz oturuma başvurulacak. Eğer oturum bitim  tarihini geçirirseniz ülkede illegal duruma düşersiniz.
* 200011 nolu form ile oturum uzatma / süresize başvurma işlemi başlatılacak . 
* Digital olarak veya posta ile de başvuru yapılabilinir. İstenen evrak listesi başvuru formunun en son sayfasında mevcut . 
* Eksik evrakla yapılan başvurular sürecin uzamasını dosyanızın arkalara kalmasını sağlar. Eksiksiz olarak başvuru yapmak gerekir. 
* Süresiz oturum alabilmek için sigortalı iş sahibi olmak, yani devletten geçinmek maksadıyla herhangi bir yardım  almıyor olmak gerekiyor . 
* Üç yıllık geçici oturum sonunda geldiğiniz ülkenin durumu tamamen değişmiş ise oturumunuzun süresi uzatılmaz yani yenilenmez.  
* Üç yıllık geçici oturum sonucunda ülkenizdeki durum devam ediyor ise oturumuz 1-2 yıl daha uzatılabilinir. Şahsınız ile ilgili durum ülkenizde aynen devam ediyor ve burada sigortalı çalışıyor iseniz süresiz oturum alabilirsiniz. 
* Normal 3 yıllık geçici oturum aldıktan sonra 3 yılı dolduran 18 yaş altı çocukların süresiz oturum başvuru yapma hakkı süresiz oturuma bağlı olduğu için süresiz oturum almadan başvuru yapılamaz . 
* Süresiz oturum başvurusu yapmak için mülteci olarak beklediğiniz süre + 3 yıllık geçici oturum süresi bitmesinden en erken 3 ay önce başvuru yapılıyor. 
* Süresiz oturum almadan direk İsveç pasaportuna başvuru yapılamaz . 
* KHK ile işten atılmak iltica sebebi değildir. Dosyanızı kuvvetlendirici bilgi belgeler gereklidir. 
* Yunanistan ‘da veya başka ülkede bekleyenlere İsveç hakkında bilgi vermek suç değildir. Fiziki yardım,  pasaport veya kıymetli evrak desteği suç kapsamındadır. 
* 8 yıldır İsveç ‘te olan birisi yeni  3 yıllık geçici oturum almış  direk süresiz oturuma başvuru yapabilir mi ? Hayır kesinlikle öncelikle 3 yıllık geçici oturumu bekleyecek ve bitmesine yakın en erken 3 ay önce süresiz oturuma başvuru yapabilir . 
* Süresiz oturum için kesinlikle sigortalı işçi olarak çalışıyor olmak  gerekiyor. Başvuru yaparken ; 
Süresiz oturuma başvuru yapıyorum eğer kabül edilmez ise oturum süremin uzatılmasını istiyorum diye “ aynı anda aynı formda “ belirtilebilirsiniz. Migrationsverket inceleme yaptıktan sonra süresiz veya kısa süreli oturum verebilir Eğer size 1 yıllık veya 2 yıllık uzatma oturumu verilir ise o oturumlar bitmeden yine süresiz oturuma başvuru yapılmaz. Yine bitime yakın 3 ay önce  süresiz oturuma başvuru yapılabilir. Süresiz oturum alınmaması yani 1-2 yıllık ilave geçici oturum verilmesi tabiki vatandaşlık sürecinizi uzatıyor.
* Fatura ödememekten dolayı Kronofogden‘ e düşmek süresiz oturum için engel değil ama vatandaşlık başvurusu için engel. Ülkenin kurallarına uyum sağlamadığınızı gösterir.  Kronofogden’den borcu  aylık taksitlendirme yaptırmak ve bunu düzenli ödüyor olmak vatandaşlık için engel teşkil etmez. Aylık taksitlendirmeyi ödememek vatandaşlık için engeldir. 
* İsveç vatandaşı ile evlenirseniz ve 2 yıl doldurunca süresiz oturum başvurusu, üç yılı doldurunca vatandaşlık başvuru yapılabilinir . 
* İsveç’te yaşarken Avrupa ülkelerinde çalışma durumu ; İsveç dışında 6 aydan fazla kalmak  süresiz oturumunuzu ve vatandaşlık süresi hesaplamanızı etkiler. 
* Coronavirus dolayısıyla iş bulamıyoruz bu durum süresiz oturum başvurusu yaparken etkili olurmu? Hayır. Süresiz oturum kriterlerinin sağlanması gerekiyor. Entegre olunduğunun belirtilmesi, dernek, gönüllü kuruluşlar veya İsveçli ailelerden alınan referans yazıları  verilse bile süresiz oturuma faydası olmaz ama verilebilinir  iş bulunmadı ise bunlar oturum uzatılması için verilebilir, değerlendirilebilinir.

    Özetle ;
 “ Süresiz Oturum “ için kriterler ; 
geldiğiniz ülkenin şahsınız ile alakalı durumuna bağlı / çalışıp çalışmadığınıza  bağlı / var ise yediğiniz cezanın türüne bağlı / oturum süresi boyunca İsveç dışında geçirdiğiniz süreye bağlı 

Bu bilgileri avukat IA'nı dinlerken yazdım. Dolayısıyla kelime, imla, anlama, yazma hataları olabilir. Af ola!
Saygılarımla 
Adnan Gündogdu
Snabbare Integration
2020-05-10

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top