Bil och privat lån (på Turkiska)

0
Billån

Först och främst ( 1. ve öncelikle ) bankaların uygulamış olduğu kredi politikalarına uyar iseniz kredi alabilirsiniz. Her bankanın kredi uygulamaları farklı da olabilir. Bildiğim kadarıyla billån şartlarını bu yazıda anlatacağım.

Alacağınız araç sadece ve sadece oto galericilerden satın alınmalı bireysel şahıslardan kredi ile satın alamıyorsunuz. Yukarıda her banka farklı uygulayabilir yazmıştım yani bankaların farklı farklı vade ve yaş sınırları olabilir. Alacağınız aracın sıfır yeni araç  veya max 15 yaşında olması ve kredi vadesinin max 8 yıl olması halinde. Örnek olarak 2020 yılındayız ve 2010 model bir araç alacaksanız yani araç 10 yaşında siz max 5 yıl vadeli araç kredisi (billån) alabilirsiniz. Eğer araç 2015 model yani araç 5 yaşında ise o zaman max 8 yıllık kredi alabilirsiniz çünkü kredi bitimi ile araç 5+8=13 yaşında oluyor dolayısı ile 15 yaş kuralına uyuyor.

Kredi alacağınız zaman peşinat olarak tjugo  procent (%20) ödemek zorundasınız. Ayrıca alacağınız araç için en az 100 000 sek kredi alabilirsiniz diyen bankadan kredi alacaksanız yani aracın değerinin minimum 125.000 sek olması gerekiyor ve siz en az 1/5 i = %20= 25.000 sek peşin ( kontant ) ödemek zorundasınız. Bankaların farklı farklı minimum çekilecek kredi tutarları da mevcut.
Kredi süresi boyunca helförsäkring (full kasko) yaptırmak zorundasınız. 1/2 yani yarı sigorta kabul edilmiyor. Kredi onaylanırsa ilk başta bir avgift ödeyeceksiniz her banka farklı rakam alabilir (300-1000 sek arası olabilir) Aylık olarak anapara + faiz ödemesi bittikten sonra araç üzerindeki banka rehinlerini kaldırabilirsiniz. Bankanın aylık aldığı amortering ve ränta için devam eden kredi ödeme yıllarında ara ana para ödemesi yapabilir aylık taksit miktarınızı düşürebilirsiniz. Güzel bir araba alıp, kazasız belasız yolculuklar ve ziyaretler yapmanız dileği ile..

Privatlån
En başta yazdığım üzere yine  her bankanın kredi politikası ve uygulaması farklı olabilir. Privatlån  bankalardan minimum 10.000 sek ile 600.000 sek ve max 12 yıl vade ile alınabilir. Bankadan bankaya minimum / maximum kredi tutarı ve vadesi farklılık gösterebilir. Bankaların dışında aracı finans kurumları max 600.000 sek ve 12 yıl vade yapabiliyor. Her bankanın ve aracı kurumların faiz oranları birbirinden farklıdır.
Başvurular bankaların cep aplikasyonlarından ve internet sitesi üzerinden Bank ID ile yapılır ve kredi onayı max 1-2 dakika sürer kredi sözleşmelerinizi Bank ID ile yaptıktan sonra kredi tutarı hesabınıza otomatik düşer.
Hesaplar genelde debit kartlarınız (bankkort) yani banka kartlarınız ile bağlantılıdır. ( Ditt konto har koplat med ditt kort) Yine bankalar otomatik privatlån için işlem ücreti (avgift) alıp, kalan parayı hesabınıza yatırır (300-1000 sek arası olabilir.) Kredi vadesini 1,2,3....max 12 yıla kadar seçebilirsiniz. Privatlån ( tüketici -ihtiyaç- bireysel  kredi ) inşaallah  güzel bir ihtiyacınızı karşılar.

OBS! Viktigt information! Billån almaktansa Privatlån alaraktan araç ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Çünkü ille de oto galeriden araç almak zorunda değilsiniz, minimum 125.000 sek değerinde araç almak ve her yıl full kasko (helförsäkring) yaptırmak zorunda değilsiniz ve de ayrıca aracınıza rehin koydurmak zorunda değilsiniz. Faiz oranları aşağı yukarı aynı olabilir aylık taksitlerinizi kıyaslama yaptığınız zaman çok farketmeyebilir. Ayrıca % 20 peşinat ödemenize de gerek yok. Her ikisinde de bankalar avgift alır ve her ikisinde de amortering ve ränta ödersiniz. 100.000 sek altında araç düşünenler privatlån alarak araç ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

OBS! DiKKAT! Bazı araçların motor arızasına yönelik model ve km garantisi olduğu için maaşı iyi olanların yüksek modelli araç alarak motor arızasına karşı aracını sigorta şirketi ve araç markasının korumasına alabilir.

Örnek olarak kredi ile X marka bir araç aldığınızda helförsäkring yaptırmak zorundasınız ve aracınız 150.000 km ye kadar (her markanın farklı km sınırları var) motor arızasına karşı garanti  kapsamındadır. Yani motor arızası durumunda yetkili servis arızayı gideriyor alırsa belki självrisk primi ödersiniz ( Sigorta yaparken siz belirliyorsunuz (3000-4500 sek aralığında ) Motor arızanız 50-60 bin  veya daha yüksek  tutsa bile siz yetkili servis ve sigorta firması kararı ile ya hiç para ödemezsiniz ya da självrisk primi ödersiniz.
Herkesin bildiği üzere Avrupa’ da tamir ücretleri pahalı bu yüzden maddi durumu maaşı  iyi olanların yüksek model ve garanti kapsamında araç alması  önemli. Allah herkese  hayırlı bir araba ve kazasız belasız yolculuklar nasip eylesin .

2020-04-21
Adnan Gündogdu
Snabbare Integration

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top