Hyresstödet

0

 

För att mildra de ekonomiska konsekvenserna av den ökade smittspridningen har regeringen föreslagit att det statliga stödet när vissa lokalhyresgäster får rabatt på hyran, som togs fram våren 2020, återinförs för ytterligare tre månader, januari-mars 2021. Regeringen har nu anmält stödet till EU-kommissionen för godkännande. Så snart kommissionen har godkänt stödet avser regeringen fatta beslut om förordningen för stödet.
Till följd av den ökade smittspridningen i samhället och de negativa ekonomiska konsekvenser som det innebär för många företag föreslog regeringen i januari att det statliga stödet för lokalhyreskostnader återinförs för perioden januari-mars 2021. Regeringen har nu anmält stödordningen till EU-kommissionen. Stödåtgärden bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Stödet riktas som under föregående stödperiod till företag i särskilt utsatta branscher som detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen, samt till vissa andra konsumentnära branscher och sådana tjänsteverksamheter som bygger på fysisk närhet med kunden. 
[Den fullständiga listan på branscher som föreslås omfattas av stödet publiceras på denna sida.]

Stödet utformas så att lokalhyresvärdar som sänker den fasta hyran för hyresgäster under perioden 1 januari till 31 mars 2021 ges kompensation med 50 procent av den nedsatta fasta hyran. I övrigt ska det senast den 31 december 2020 finnas ett befintligt hyresförhållande och senast den 30 april 2021 ska ett skriftligt avtal om hyresrabatt ha tecknats mellan hyresvärd och hyresgäst. Mellan den 15 april och den 30 juni kan hyresvärden ansöka om stödet som kommer att handläggas av länsstyrelserna. I övrigt följer hyresstödet tidigare konstruktion.
Regeringen avser besluta om regelverket snarast efter att EU-kommis­sionen godkänt stödordningen och återkommer då med ytterligare information.
Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top