Misstagen du inte får göra på jobbintervjun!

0

Om har du tagit dig hela vägen till jobbintervjun, som ofta är den sista delen av rekryteringsprocessen, är det viktigt att inte göra några småmisstag.
En lyckad intervju hänger inte på om dina erfarenheter och kunskaper är rätt för tjänsten, de kraven har du redan uppfyllt. På intervjun testas snarare din sociala förmåga och personlighet.
En lyckad intervju hänger inte på om dina erfarenheter och kunskaper är rätt för tjänsten, de kraven har du redan uppfyllt. På intervjun testas snarare din sociala förmåga och personlighet.
Se till att fokusera på dina nyckelargument, vara professionell och inte svamla iväg åt fel håll. Vi har listat fem misstag som du bör undvika för att göra en lyckad intervju:

1. Komma in på ditt privatliv
Någon gång under intervjun kommer ni säkert in på personliga ämnen och du kanske får en fråga om ditt privatliv, vilket inte är konstigt. Men se till att verken du eller intervjuaren passerar gränsen och blir allt för privat. Se då till att på ett snyggt sätt försöka styra tillbaka samtalet till varför du är passande för tjänsten.

2. Bli överrumplad av en fråga
Frågor kan komma flygandes från olika håll och det är viktigt att du inte kommer av dig. Om du får en blackout så ska du inte bli nervös och babbla vidare. Ta tid på dig att formulera ett genomtänkt svar. Du kommer att uppfattas mer självsäker om du vågar ta pauser och vara tyst.

3. Bli för vänskaplig
Bra för dig om du lyckas bända med intervjuaren – men se till att inte bli allt för familjär. Om du plötsligt börjar känna att ni två är vänner kan du bli för bekväm och råka tappa den professionella finkänsligheten.

4. Förlora ditt självförtroende
Det kommer antagligen situationer eller frågor under intervjun som överraskar dig. Här är det extra viktigt att inte tappa självförtroendet. Till exempel kanske intervjuaren avslöjar att det är flera andra kandidater kvar i processen. Om besvikelsen då smyger sig på ska du inte visa den. Undvik att sjunka ihop eller visa ett besviket ansiktsuttryck.

5. Gå därifrån utan ett avslut
När intervjun går mot sitt slut är det bra att återigen visa intervjuaren ditt stora intresse för tjänsten. Du kan till exempel uttrycka att du blivit ännu mer exalterad över jobbet nu efter ert möte. Glöm heller inte att fråga om vad nästa steg i processen är. Många kandidater går från arbetsintervjuer med osäkerhet kring hur det gick samt vad som kommer sker nu. Genom att fråga så förstärker du ditt engagemang ytterligare samtidigt som du får bättre koll.

Lycka till med intervjun!

Vänlig hälsning
Adnan Gündogdu
Snabbare Integration
Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top