Låt mig berätta vad jag gjorde i mitt etableringsprogram!

0

 

Mitt namn är Adnan Gündogdu. Jag har bott i Sverige i tre och ett halft år. Jag studerade offentlig förvaltning för Statsvetenskapliga Institutionen vid Istanbuls Universitet. Jag arbetade på två banker i 15 år i Turkiet. I Antalya och Istanbul arbetade jag som bankdirektör i 4 år.

Jag hade kommit till Sverige den 10:e december 2016 nästan 2017. 2016-12-12 hade jag ansökt till Migrationsverket för att få uppehållstillstånd. Jag hade mycket grät i intervju. Jag som asylsökande väntade i 18 månader för att få uppehållstilstånd. Jag kan inte börja på SFI eftersom jag inte hade personnummer.

2018-06-29 hade jag fått treårigt uppehållstillstånd och arbetstillstånd. I 33 dagar hade jag gjort all generella uppehållstillstånd processer. 2018-08-20 hade jag skrivit efter uppehållstillstånd generella processer. Sedan delade jag det till mina vänner via på WhatsApp.

2018-05-24 blev jag medlem på Tamam Stockholm. Jag är volontär på Tamam Stockhom. De har valt mig kassör och firmatecknare. Jag som kassör är fortforande på Tamam Stockholm.

Mitt etableringsprogram började i den 28:e augusti 2018. Jag började på SFI C nivå i augusti 2018. 2018-10-16 har jag fått svenskt körkort. I Järfälla har jag hjälpt till mina bästa 31 vänner för att få svenskt körkort.

Vi börjar ett nytt liv!

Vi kommer från Turkiet
Vi lämnade allt i hemlandet
I Sverige har vi en bror
Vi har bara gamla skor 

Min familj pratar turkiska
Vi förstår inte svenska
Grannar kommer med blommor
De är jättesnälla människor 

Vi fick treårigt uppehållstillstånd
Också hade vi arbetstillstånd
Vi började svenska kursen
Jättesnäll var läraren 

Kommunen ger oss en bostad
Min familj blir mycket glad
Vi lär oss svenska kulturen
Vi pratar svenska hela tiden
Jag hade skrivit det på SVA Grund 3.

Jag och min fru hade gått på språk cafe i december 2018 och träffat Leena Jungefors som är jättesnäll och hjälpsam människan. Leena är socialdemokrat. Jag tänkte två månader för att bli medlem i Socialdemokraterna partiet. Därefter blev jag medlem i Socialdemokraterna partiet i Järfälla i den februari 2019. Jag har deltagit olika aktiviteter och medlemsutbildning. Jag har fått medlemsutbildning steg 3 kursdiplom. Efter ett år har styrelse valt mig ersättare styrelse i Barkarby-Skälby Socialdemokratiska Förening. Jag är fortfarande ersättare styrelse i Barkarby-Skälby Socialdemokratiska Förening. Jag har pratat och träffat med mina partivänner som är godmodiga och ärliga.

Jag har forskat och lärt mig mycket viktiga informationer om Sverige. Jag hade delat all informationer via på WhatsApp till mina turkiska vänner i två år.

Jag hade registrerat på jobbsprånget för att göra praktik. Jag hade ansökt på Nordea via jobbsprånget. 200 människor hade ansökt för att göra praktik på Nordea. Nordea hade valt 3 personer. Jag och två personer hade valts av Nordea.

Efter på SVA 1 hade jag börjat 6 månader praktik på heltid i Solna på Nordea. Min roll var kundrådgivare. Min praktik var mellan den 2019-10-24 och 2020-04-24. Coronatider hade börjat i februari 2020. Jag kan inte börja på Nordea men jag har fått två referenser och bra intyg om slutförd praktik från Nordea i Solna. Jag har lärt mig Sveriges arbetsetik, kundrelationer, effektiv kommunikationsförmåga, tidshantering och analys på Nordea. Jag har skapat bra vänskap i Solna på Nordea.

” En natt tänkte jag en sak. ”Jag måste grunda Facebook Grupp och dela alla informationer till alla nyanlända.” Jag tycker mycket om att hjälpa till alla. ”

Jag har grundat på Snabbare Integration Facebook Grupp den 11:e februari 2020 och grundat på www.snabbareintegration.com den 4:e april 2020. Målet med denna hemsida är enkelt förverkliga Snabbare Integration genom informationsfördelning. Men också att utbyta erfarenheter. Vi har skapat ''Interkulturel dialog'' i det svenska samhället. Interkulturell dialog är ett öppet och respektfullt meningsutbyte mellan individer och grupper som tillhör olika kulturer som leder till en djupare förståelse av den andras globala uppfattning. Vi har skapat ”Digital vän” där man fyller i om man är ny i Sverige eller etablerad, och så hjälper vi till så att man hittar vänner att förbättra det svenska språket med och lära sig svensk kultur.

Jag hade läst på engelska grund delkurs 1-2-3-4 på kvällen under praktikperioden. Efter praktikperioden har jag börjat distans på SVA 2. Därefter har jag läst distans på SVA 3. Jag fick C betyg från på SVA 3 i den 31:a juli 2020. Jag ansökte på trafiklärarutbildningen på antagning.se i juni 2020.

Jag läste på SFI C-D nivå , SVA Grund 2-3-4 och SVA 1,2,3 i 18 månader. Jag läste på Engelska grund delkurs 1,2,3,4 i 6 månader. Under etableringsprogrammet läste jag på svenska, engelska och gjorde jag 6 månader praktik.

Jag har skrivit om Järfälla körprov information och Järfälla körprovningshastighetsgränser på Turkiska på www.snabbareintegration.com. Jag har skrivit efter uppehållstillstånd generalla processer, bolån, billån, privatlån på Turkiska på www.snabbareintegration.com.

Först och främst erbjöd jag Helene Hellmark Knutsson för att bli administratör i Snabbare Integration Facebok Gruppen. Helene Hellmark Knutsson accepterade mitt förslag efter 20 dagar i den 12:e april 2020. Jag har blivit jätteglad. Sedan erbjöd jag Eva Ullberg för att bli andra administratör i Snabbare Integration Facebok Gruppen. Eva Ullberg accepterade mitt förslag efter 5 dagar i den 18:e april 2020. Jag har blivit jätteglad. Helene Hellmark Knutsson och Eva Ullberg är jättesnälla, hjälpsamma och ärliga människor. Därför tycker jag mycket om Socialdemokraterna.

Snabbare Integration Facebook Grupp har haft 939 medlemmar inom 198 dagar. Snabbare Integration hemsida har besökts 152.000 gånger inom 145 dagar.

Fem viktiga ämnen för oss är: information om Sverige, svenska språket, utbildning, arbetspraktik och jobb. Vi är så glada att ha inlett samarbete med ABF Norra Stockholms Län.

Jag spenderar mycket tid för alla nyänlanda. Vår ambition är att öka antal människor som kan stå på sina egna ben och snabbare integrera sig i det svenska samhället.

Mitt etableringsprogram slutar den 28:e augusti 2020. 2020-08-24 har jag börjat på trafiklärarutbildningen på Komvux Värmdö i Gustavsberg. Jag vill jobba som trafiklärare sedan ska jag ansöka Trafikverket för att bli trafikinspektör. Jag kan kanske öppna en trafikskola i Stockholm.

Jag rekommenderar bra saker som är att fokusera språket, att söka praktik, att bli medlem olika föreningar, att bli medlem olika partier, att deltaga olika aktiviteter, att skapa vänskap till alla nyanlända i två årigt etableringsprogrammet.

Jag lär mig svenska och svensk kultur, söker ett jobb, vill betala skatt och vill tacka till Sverige.

Två år, alltså i mitt etableringsprogram, gick allting bra. Hoppas på att allt blir bra i Sverige.

Från 15 årigt banktjänster till trafiklärarutbildningen! Mitt nytt land är Sverige! 
Jag börjar om ett nytt yrket! Ett nytt landet! Ett nytt yrket!

Detta har vi åstadkommit tillsammans! 
Tusen tack Socialdemokraterna Järfälla Oppositionsråd Eva Ullberg och fd riksdagsledamot, statsråd, landstingsråd, kommunalråd och ny Landshövding i Västerbotten Helene Hellmark Knutsson. 

Hälsningar 
2020-08-27

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top