Tips

0

 

Jag skriver ner jag tycker är dom tips som har varit mest rellevanta för mig idag och min blivande yrkesroll. 

Jag måste förbättra skrivprocessen genom att bra frågeställning, välja rätt ämne, bestämma syftet med texten, samla bra material. För att bli bättre på att använda svenska språket behöver jag förbättra formulering, referatmarkörer, styckindelning, sammansättningar, ordval och kolla på gramatiken. Detta kan jag göra genom att utveckla kommunikationsstrategier och inlärningsstrategier, jamföra med en kurskamrats anteckningar, använda mitt modersmål, hitta min inlärningsstil, planera, strukturera, reflektera, samarbeta och diskutera med mina kurskamrater. 

Jag måste förbättra min muntliga aktiviteter genom att tänka, analysera, ordna, formulera och strukturera. För att bli bättre på att tala behöver jag förbättra memorera, läsa på och agera. Detta kan jag göra genom att uttal, öva, tala, använda mitt kroppspråk, kunskaper i retorik, göra en checklista, planera, strukturera, reflektera, samarbeta, diskutera med mina kurskamrater, bearbeta och utvärdera. 

Jag kan göra många olika saker för att komma ihåg. 

- En bra diet för att förbättra minnet  
- Undvik rutiner 
- Små mentala övningar varje dag 
- Fokusera på vad jag gör 
- När jag vill minnas något, visualisera det
- Minnesassociationer 
- Organisera information 
- Reglera stress och negativa tankar 
- Förbättra minnet genom att stimulera min hjärna 
- Njut av frisk luft, släpp på spänningar 
- Prata för mig själv 
- Tänk igenom dagen som varit 
- Sov gott 
- Motionera mera 
- Spela upp en film förr mitt inre 

 Vad kan göra att mina åhörare kommer ihåg bättre? Tydlig kort text, power point med bild och kort film är ett bra verktyg för mig. Hoppas på att det blir bra för mig idag och min blivande yrkesroll. 

2020-09-30Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top