Ansök om stöd till uppsagd

0

 

Ansök om stöd till uppsagd När ett företag säger upp personer på grund av arbetsbrist eller sjukdom, ska både arbetsgivaren och den uppsagda ansöka till TRR. Vi behandlar ansökningarna när båda har kommit in.

För att få rådgivning hos TRR ska den uppsagda ha arbetat i minst tolv månader under en sammanhängande tid på företaget, minst 16 timmar per vecka och vara tillsvidareanställd vid uppsägningstillfället. Den som blivit uppsagd på grund av sjukdom, det som rättsligt sett kallas för personliga skäl, kan få stöd av oss om uppsägningsbeskedet lämnats efter den 1 januari 2019. 

För att få del av vårt ekonomiska tillägg, Avgångsersättning (AGE), ska medarbetaren vara minst 40 år och arbetat fem år under en sammanhängande tid på ett TRR-anslutet företag. Läs om våra fullständiga villkor för AGE. Arbetsgivaren ska ansöka för alla medarbetare som sägs upp på grund av arbetsbrist eller ohälsa. Det gäller även dem som redan har fått ett nytt jobb. Annars gäller inte TRRs efterskydd. För arbetsgivare finns två ansökningsalternativ. Enskild ansökan för varje medarbetare eller en ansökan för flera medarbetare samtidigt via filuppladdning. Alternativ tvåanvänds i regel vid mer omfattande uppsägningar. Du kan läsa mer.

Ansök till TRR
För dig som blivit uppsagd
Så snart din arbetsgivare har skickat in en ansökan kan du komplettera ansökan genom att logga in via BankID eller skapa ett konto med lösenord här nedan, därefter logga in på Mina sidor. Läs här!
Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top