Extratjänst

0

 


Extratjänst – när du vill anställa inom offentlig verksamhet eller ideell sektor 

Inga nya beslut för extratjänst 

Från och med den 1 januari 2022 kan vi inte fatta några nya beslut om extratjänster. Har du ett beslut från oss om anställning med extratjänst gäller beslutet fortfarande. Däremot är det inte möjligt att förlänga en redan påbörjad anställning med extratjänst. 

Jobbar du inom offentlig verksamhet eller en ideell sektor? Har du utrymme för att anställa en person som är ny i Sverige eller som har varit arbetslös en längre tid? Då kan extratjänst vara aktuellt. 

För arbetsgivare inom 

  • hälso- och sjukvård, skola, äldreomsorg eller funktionshinderomsorg vars verksamhet är offentligt finansierad och bedrivs i privat eller offentlig regi. 
  • kommunal eller statlig myndighet under förutsättning att arbetsuppgifterna inte bedrivs inom verksamhet som går ut på att erbjuda varor eller tjänster på en marknad. 
  • kulturell verksamhet där aktiviteterna ska vara tillgängliga för allmänheten kostnadsfritt alternativt till låg avgift. Verksamheten får inte främst finansieras genom kommersiella intäkter. 
  • ideella idrottsföreningar med verksamheter riktade till barn och ungdomar registrerade trossamfund och ideella föreningar med social hjälpverksamhet eller verksamhet avseende omsorg av barn och unga.

Anställ den som 

  • har deltagit i jobb- och utvecklingsgarantin i 450 ersättningsdagar. 
  • är nyanländ och har eller har haft etableringsinsatser. 
  • är nyanländ och inom de senaste 36 månaderna har fått uppehållstillstånd eller uppehållskort i egenskap av familjemedlem till en EU/EES-medborgare. 

Om anställningen 

Ersättningen gäller för tillsvidareanställningar och tidsbegränsade anställningar. 
Den gäller för anställningar på heltid och deltid. Läs mer här.Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top