Kreditprövning vid privatleasing

0

Kreditprövning vid privatleasing – Vad gäller? 

Om du går i tanken att köpa en ny bil men känner dig osäker på hur kreditprövningen för privatleasing går till behöver du inte oroa dig. Vi går igenom vad som gäller när du bestämt dig för privatleasing. 

För att förstå den kreditprövning som görs när du tecknar ett avtal för privatleasing behöver vi först klargöra vad det innebär med privatleasing av en bil, och vilka krav som oftast ställs.

Privatleasing är en långtidshyra och inte ett lån 

Det innebär att en kreditupplysning vid privatleasing inte tar sikte på dina nuvarande lån eller skulder på samma sätt som en normal låneansökan. Ett bolån eller annat lån stjäl en del av ens totala låneutrymme. Privatleasing är snarare något som kan motsvara ett mobilabonnemang fast till en betydligt högre månadskostnad. 

Om du har någon inkomst får du nästan alltid ett mobilabonnemang och ungefär likadant fungerar kreditupplysningen för privatleasing. De kollar din historiska inkomst och om du har ett saldo hos kronofogden. Har du en inkomst som verkar rimlig till månadskostnaden är dina chanser goda att bli godkänd för privatleasing. 

Kreditprövningen görs hos en bilhandlare 

Vill du ligga ett steg före din bilhandlare gör du en kostnadsfri lånejämförelse via Direkto innan du hoppar på privatleasing. En upplysning ger dig tillgång till flera låneerbjudanden att välja bland.

Kreditprövning för privatleasing görs inte alltid med en UC 

Det görs i regel en upplysning via UC eftersom många av leasingbolagen är anslutna dit. Men det behöver inte vara så. Vissa av bilfirmorna tar inte UC, de tar istället bisnode. Det kan alltså vara taktiskt att höra vilket kreditupplysningsföretag de använder om du inte vill t.ex ha en prick i UC vid någon annan låneansökan. 

När privatleasingen är beviljad syns den inte på en UC eller något annat kreditupplysningsföretag. Läs mer här.


Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top