Renoveringslån

0


Renoveringslån - 5 tips för dig som ska renovera

Ett renoveringslån kan du ta utan säkerhet som privatlån eller med säkerhet genom att baka in i ditt bolån. Läs mer om hur du kan låna till din renovering här. 

Börjar ditt hem bli i behov av en renovering eller är det dags att bygga den efterlängtade uteplatsen? En renovering är ofta ett effektivt sätt för att öka värdet på din bostad vilket även kan löna sig inför en stundande försäljning. Har du inte de besparingar som krävs för en renovering kan ett renoveringslån vara en bra lösning. 

Vad är renoveringslån? 

Ett renoveringslån innebär helt enkelt att du tar ett lån för renovering. Antingen kan du ta lånet som ett privatlån utan säkerhet eller så kan du baka in det i ditt nuvarande bolån, vilket oftast innebär att du får en lägre ränta än om du tar ett privatlån. Vilket lån som passar dig bäst beror på hur mycket du behöver låna och hur din ekonomiska situation ser ut. 

Renoveringslån utan säkerhet – Privatlån 

Ett renoveringslån utan säkerhet är samma sak som ett vanligt privatlån, vilket innebär att du tar ett lån för renovering utan att lämna något i säkerhet såsom din bostad. Denna typ av lån har högre ränta än renoveringslån med säkerhet samt kortare återbetalningstid. Fördelen är att det oftast går relativt snabbt och enkelt och att du kan ta ett lån för renovering även om du inte har möjligheten att utöka ditt bolån mer. 

Renoveringslån med säkerhet – Utökning av bolån

Tar du ett lån för renovering med säkerhet innebär detta att du utökar ditt bolån. Du får vanligen en lägre ränta än om du tar renoveringslån utan säkerhet eftersom lånebeloppet kommer ingå i samma villkor som ditt bolån. Har du ett bolån sedan tidigare känner du säkert redan till att du endast kan låna 85 procent av din bostads värde. Dessa regler gäller även när du vill utöka ditt bolån. Tänk på! När du bakar in ett renoveringslån i ditt bolån kan du behöva amortera mer varje år om vissa amorteringsregler triggas. Kolla därför upp att du har ekonomin för att klara denna eventuella extra utgift. 

5 tips för dig som ska ta renoveringslån 

1. Gör en prisuppskattning 

Innan du ansöker om ett lån till renovering bör du göra en ungefärlig prisuppskattning för vad renoveringen kommer att kosta. Ett renoveringslån innebär en ökad månadskostnad, därför bör du inte belåna dig mer än vad du faktiskt behöver. 

2. Rådfråga mäklare 

Om ditt hem har ett omfattande behov av renovering kan du behöva ta ett större renoveringslån. Rådfråga gärna en mäklare för att ta reda på hur mycket en renovering kommer öka värdet av din bostad, speciellt om du ska renovera inför en försäljning. 
  
3. Välj rätt renoveringslån för din ekonomiska situation 

Är det bäst att välja ett renoveringslån med eller utan säkerhet? Det beror på hur mycket du ska låna och hur mycket du kan betala varje månad i räntor och amorteringar. Ska du göra en omfattande renovering kan ett renoveringslån med säkerhet passa bättre eftersom du får en lägre ränta, men du kan påverkas av amorteringskravet. Ett renoveringslån utan säkerhet kan passa om du inte har utrymme att låna mer på din bostad och/eller om du vill undvika att få en högre amortering på bolånet. 

4. Amortera i samma takt som värdeminskningen 

När du ska betala av ditt lån är det bra att amortera i samma takt som värdeminskningen. Har du tagit lån till renovering av kök eller badrum har dessa en uppskattad livslängd på ungefär 25 år vilket innebär att du inte behöver stressa med din amortering, om du inte skulle vilja det av andra skäl förstås. 

5. Jämför renoveringslån

Att jämföra är ett smart sätt att hitta renoveringslån med bra räntor och villkor. Vi på Compricer hjälper dig gärna med att titta på vilken lösning som är optimal för dig. Helt utan kostnad. Välj det alternativ som passar dig bäst nedan eller ring oss på 08 - 5000 2000 (09.00 - 18.00 vardagar). 


Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top