Helene Hellmark Knutsson

0
EN TUFF SAMTID KRÄVER EN FLEXIBEL FRAMTID

Väldigt mycket har blivit väldigt annorlunda, väldigt snabbt. Denna omställning till en tid av oro för ens, nära och käras hälsa samt huruvida en har kvar ett jobb om några veckor är en tuff sådan. Det är extra tufft för äldre och riskgrupper som behöver hålla sig undan dem som de allra helst vill träffa. Samtidigt sliter sjukvårdspersonalen för att ta hand om de som insjuknat i detta hemska virus.

Även om många nödvändiga och viktiga stödpaket presenterats som underlättar för många svårt utsatta branscher och företag så att de kan fortsätta bidra efter denna tid, och att så många som möjligt ska kunna behålla sina jobb, är regeringens huvudfokus självklart att minimera smittspridningen och platta till kurvan.

Igår presenterades ännu ett stödpaket med stora satsningar på en ekonomisk trygghet vid arbetslöshet, men också på utbildning och kompetensutveckling. Sammantaget innebär det bland annat:

✅ över 15.000 fler platser på högskolan och 1,5 miljarder kronor i resurser.
✅ 6000 fler sommarkursplatser
✅ 6000 fler basår-utbildningsplatser så att ännu fler får möjlighet till att bli behöriga till vårdutbildningar och tekniska utbildningar
✅ satsningar på MOOCar - öppna kurser på nätet som ej kräver behörighet eller antagning utan bara är att ansluta sig till.
✅ 5000 fler platser på yrkeshögskolor

Det är kraftiga satsningar som ger den som riskerar arbetslöshet en möjlighet att istället bygga upp sina kompetenser och sadla om till något annat, exempelvis ett av de många bristyrken vi har i Sverige såsom undersköterska, elektriker och lärare. Genom dessa satsningar kan fler rusta sig för morgondagen.

Du kan läsa mer här:

Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top