Om permanent uppehållstillstånd 2 (på Turkiska)

0



Jag har deltagit ett möte med advokat idag. Jag har skrivit om permanent uppehållstillstånd på turkiska. Ni kan läsa  det nedan.

“Süresiz oturum izni başvurusu “ 

2016 Temmuz da çıkartılan Temmuz 2021’e kadar olan geçerli olan “geçici kanun” yürürlüktedir. 
2021 ‘de kanun kalkabilir veya değişebilir bilemiyoruz. 

3 yıllık oturum süresi bitenler süresiz oturuma başvurduğunuzda “devletten desteksiz” bir işte çalışıyor olmalısınız. Günlük  8 saatlik iş olmasına gerek yok. Sendikaların verdiği maaş kriterlerinde bir iş olması gerekiyor. Sigortalı olmanız gerekiyor. Fast anställning olarak çalışılıyor olmanız ve şirketten aldığınız maaşla geçiniyor olmanız gerekiyor. İşiniz yok ise oturumunuz uzatılıyor ve sadece sizin için tek soru geçerli “ sizin iltica etme gerekçeleriniz “ hâla geçerli mi diye soruluyor. Oturum tarihi bitmeden 2 aydan önce başvuru yapılmaması gerekiyor. Yani 3-4 ay önce başvuru yapılmaması gerekiyor. 

Çalışıyor iseniz işverenin Skatteverket’e sizin çalıştığınızı bildirmesi gerekiyor. Bunu takibini mutlaka yapınız. İşverenin sizi işe aldığı ay içinde veya en geç ay sonunda Skatteverket’e bildirmesi gerekiyor.
İltica sebepleriniz aynen geçerli ise herhangi bir yeni mülakat söz konusu yapılmıyor ama başka ilavelerim var derseniz sizi bir görüşmeye davet edebilirler. Eğer iltica sebepleriniz yepyeni değil ise sürecinizi uzatmayınız. 

İsveç vatandaşı ile evlenen fertler eğer iki yıl evli kaldı iseniz süresiz oturuma başvurursunuz ve üç yıl bitiminde vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. 

Süresiz oturum başvurusunda; fast olmayan işlerde  en az iki yıllık iş kontratı olması gerekiyor. Trafik cezaları süresiz oturum başvurusunu etkilemez. Vatandaşlık başvurusu yaptığınızda suç işlemiş iseniz 
( suça bağlı olarak ) ilave bekleme süreleri değişir ve  daha sonra başvuru yaparsınız. Üç yıllık oturumu dolan ama ailesinin oturum süresi daha sonra dolacak olan kişi; sadece kendisi süresiz için başvuru yapacak ve oturum süresi dolmayanlar başvuru yapmayacaklar. Kişi süresiz oturum alır ise; daha sonra ailesinin oturum süresi dolduğunda başvuru yaptıklarında  otomatik olarak aile de süresiz oturum alır. 

Extratjänst, Nystartsjobb süresiz oturum başvurusunda dikkate alınmamaktadır. Yani işlerinizin fast kontrat veya 2 yıllık kontrat olması süresiz oturum almanız için geçerli sebeptir. Yrkeshögskolan veya üniversite okuyor olmak çalışmadan süresiz oturum almak için yeterli değildir. Hem okuyup hem çalışabilirsiniz. 

Provanställning olarak çalışanlar da süresiz oturumu hak etmezler. Başvuru yaptığınız süre içerisinde mesela 2- 3 ay sonra fast anställning yapacaklar ise onu mutlaka belirtiniz. 

Kendi anladığım kadarıyla yazdım. Eğer bir yanlış ifadem var ise affediniz.




 2020-09-20
 Saygılarımla 
Adnan Gündogdu

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top