Stopp för fusk

0

 

Publicerad 08 april 2021 

Regeringen vill se ett stopp på fusket med mätarinställningar. Därför får Transportstyrelsen i uppdrag att utreda och ta fram åtgärder som kan förhindra manipulering av fordons mätarställningar. 

- Man ska kunna lita på att mätarställningen är okej. Det är viktigt för konsumenter, men även en fråga om förtroendet för hela fordonsbranschen. Därför vill regeringen se ytterligare åtgärder för att sätta stopp för manipulation av mätarställningar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. 

Transportstyrelsen ska inom ramen för uppdraget genomföra åtgärder så att ett fordons vägmätare vid besiktning ska kontrolleras mot föregående inrapporterade vägmätarställning och att information om tidigare mätarställningar ska redovisas i besiktningsprotokollet. Vidare ska myndigheten utreda och om det är lämpligt föreslå författningsförslag så att manipulering av mätarställningar kriminaliseras. 

I uppdraget ingår även att särskilt utreda och föreslå möjliga åtgärder som begränsar möjligheterna till manipulering av fordons avgasrening. Det inbegriper förbud mot försäljning och saluföring av utrustning för manipulering, skärpning av sanktioner för överträdelse av förbud mot försäljning, tillverkning och användning av utrustning för manipulering. 

Transportstyrelsen ska redovisa uppdraget till Regeringskansliet senast den 30 juni 2022.


Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top