Studiebidrag för gymnasiestudier

0

Utländska medborgare behöver inte längre ansöka om studiebidrag för gymnasiestudier


Från och med läsåret 2021/22 behöver utländska medborgare inte ansöka om studiebidrag på gymnasiet. Vi kommer i stället att hämta de uppgifter vi behöver direkt från Migrationsverket. 

Innan CSN beviljar studiebidrag till en utländsk medborgare utreder vi alltid om hen uppfyller villkoren för att ha rätt till svenskt studiestöd, innan vi utreder övriga villkor för att få studiebidrag.  

Fram till nu har alla utländska medborgare som studerar på gymnasiet behövt fylla i blanketten ”Ansökan om studiehjälp/Uppgifter för rätt till svenskt studiestöd” (nr 4144) för att vi ska kunna utreda om de har rätt till svenskt studiestöd. Från och med läsåret 2021/22 behöver de flesta inte längre göra det, utan CSN kommer att hämta uppgifter om uppehållstillstånd direkt från Migrationsverket. 

Undantaget är om den studerande är medborgare i EU/EES eller Schweiz. Medborgare från dessa länder behöver fortfarande fylla i blanketten. CSN kommer att skicka blanketten till de personer som behöver fylla i den. 

Beslut i juli 

De flesta utländska studerande får beslut från CSN i juli. Vissa kommer dock att få beslutet först vid höstterminens start efter att vi har fått rapporten från skolan. 

Släng gamla blanketter 

Om ni inför höstterminen har kvar blanketten ”Ansökan om studiehjälp/Uppgifter för rätt till svenskt studiestöd” (nr 4144), så vill vi att ni tar bort dem och lägger i återvinningen. 

Vi vet att de studerande tidigare fått stor hjälp från skolorna att fylla blanketten för utländska medborgare, så vi hoppas att detta ska underlätta både för de studerande och för er. Läs här!


Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top