En arbetsinterjvu

0


En arbetsintervju 

1. Kunskap = Självförtroende 
Ta reda på mer om företagets uppdrag, kärnvärden och mål. Sociala medier är lika viktiga som profiler inom industrin, konkurrenter och personen som intervjuar dig. Desto mer du vet, desto självsäkrare kommer du känna dig på arbetsintervjun. 

2. Klä dig för rollen 
Arbetsintervjukläder bör alltid vara väldressade. 

3. Bemästra uppvärmningsfrågorna 
Du kommer behöva berätta om dig själv, varför de bör anställa dig och vad dina karriärmål är. Öva på svaren, men försök att inte låta som om det är förinspelade. Läs inte upp ditt CV när du blir tillfrågad om att berätta om dig själv, utan nämn även dina egenskaper och hur du är som person. 

4. Förbered dig för de svåra svåra frågorna 
Kan du berätta lite om dina svagheter? Här kan du vinna bonuspoäng: Välj en svaghet och omvandla den till en styrka som relaterar till jobbet. ”Jag är lite otålig med det är bara för att jag gillar att avsluta projekt i tid och inte störa arbetsflytet i hela teamet”. Nyckeln är att vara ärlig, men svara aldrig: ”Jag har inga svagheter.” 

5. Var ärlig 
En period av arbetslöshet kan också vara en fördel om du använt tiden till att utveckla dig själv på något vis. Du fick en intervju(!), och de gillar därför din profil och vill lära känna dig bättre. Var ärlig och förklara vad du lärde dig under den tiden du var borta och hur det kommer gynna dig i rollen som du ansöker till. 

6. Big “No-nos” 
Var inte sen, oartig eller prata illa om dina tidigare chefer eller kollegor. Att ljuga, dela med sig av för mycket, göra opassande skämt eller dominera konversationen är andra sätt att göra ett dåligt intryck. Om du dyker upp i tid, ser presentabel ut och gör ett intryck av att vara snäll och social, är jag övertygad om att du får en bra start. Även tänka på hur du luktar – Inte kanske svettig eller har precis ätit lök innan. 

7. Ställ en smart fråga 
Fråga något om din arbetsuppgift eller om företaget som gynnar dig och din erfarenhet. 

8. Följ upp som en boss 
Sist men inte minst, följ alltid upp med ett email eller sms där du tackar din intervjuledare för möjligheten. Det är en bra chans att lite snabbt nämna varför du passar bra. Håll det kort och vänligt och skicka det gärna inom 24 timmar från att du lämnade din intervju.Kategori

Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top