Idag är det mitt femte år i Sverige

0


Idag är det mitt femte år i Sverige 


Mitt namn är Adnan Gündogdu. Jag har bott i Sverige i 5 år. Jag studerade offentlig förvaltning för Statsvetenskapliga Institutionen vid Istanbuls Universitet. Jag arbetade på två banker i 15 år i Turkiet. I Antalya och Istanbul arbetade jag som kontorschef i 4 år. 

Jag hade kommit till Sverige den 10:e december 2016 nästan 2017. 2016-12-12 hade jag ansökt till Migrationsverket för att få uppehållstillstånd. Jag hade mycket grät i intervju. Jag som politisk asyl väntade i 18 månader för att få uppehållstillstånd. Jag kan inte börja på SFI eftersom jag inte hade personnummer. 

2018-06-29 hade jag fått treårigt uppehållstillstånd och arbetstillstånd. I 33 dagar hade jag gjort all generella uppehållstillstånd processer. 2018-08-20 hade jag skrivit efter uppehållstillstånd generella processer. Sedan delade jag det till mina nära vänner via på WhatsApp.

2018-05-24 blev jag medlem på Tamam Stockholm. De har valt mig kassör och firmatecknare. Jag är volontär och kassör på Tamam Stockholm drygt 3 år. 

Mitt etableringsprogram började den 28:e augusti 2018. Jag började på SFI C nivå i augusti 2018. 2018-10-16 har jag fått svenskt körkort. I Järfälla har jag hjälpt till mina bästa nära 35 vänner för att få svenskt körkort.

Vi börjar ett nytt liv! 

Vi kommer från Turkiet 
Vi lämnade allt i hemlandet 
I Sverige har vi en bror 
Vi har bara gamla skor 

Min familj pratar turkiska 
Vi förstår inte svenska 
Grannar kommer med blommor 
De är jättesnälla människor 

Vi fick treårigt uppehållstillstånd 
Också hade vi arbetstillstånd 
Vi började på svenska kursen 
Jättesnäll var läraren 

Kommunen ger oss en bostad 
Min familj blir mycket glad 
Vi lär oss svenska kulturen 
Vi pratar svenska hela tiden
När jag började på SVA Grund 3 nivå hade jag skrivit denna dikt.

Jag har forskat och lärt mig mycket viktiga informationer om Sverige. Jag delar all viktiga informationer ut via på WhatsApp till mina nära vänner i fyra år. 

Jag hade registrerat på jobbsprånget för att göra praktik. Jag hade ansökt på Nordea via jobbsprånget. 200 människor hade ansökt för att göra praktik på Nordea. Nordea hade valt 3 personer. Jag och två personer hade valts av Nordea.

Efter på SVA 1 hade jag börjat på 6 månader praktik på heltid på Nordea i Solna. Min roll var kundrådgivare. Min praktik var mellan den 2019-10-24 och 2020-04-24. Coronatider hade börjat i februari 2020. Jag kan inte börja på Nordea men jag har fått två referenser och bra intyg om slutförd praktik från Nordea i Solna. Jag har lärt mig Sveriges arbetsetik, kundrelationer, effektiv kommunikationsförmåga, tidshantering och analys från Nordea. Jag har skapat bra vänskap på Nordea i Solna. 

Jag hade läst på engelska grund delkurs 1-2-3-4 under praktikperioden på kvällen. Efter praktikperioden har jag börjat på SVA 2 distans. Därefter har jag läst på SVA 3 distans. Jag fick C betyg från på SVA 3 den 31:a juli 2020. Jag läste på SFI C-D nivå, SVA Grund 2-3-4 och SVA 1-2-3 i 18 månader. Jag läste på Engelska grund delkurs 1,2,3,4 i 6 månader. Under etableringsprogrammet läste jag på svenska, engelska och gjorde jag 6 månader praktik.

”En natt tänkte jag en sak. ”Jag måste grunda Facebook Grupp och dela alla informationer till alla nyanlända.” Jag tycker mycket om att hjälpa andra in i det svenska samhället. ”

Jag har grundat på Snabbare Integration Facebook Grupp den 11:e februari 2020 och grundat på www.snabbareintegration.com den 4:e april 2020. Målet med denna hemsida är enkelt förverkliga Snabbare Integration genom informationsfördelning. Men också att utbyta erfarenheter. Vi har skapat ''Interkulturell dialog'' i det svenska samhället. Interkulturell dialog är ett öppet och respektfullt meningsutbyte mellan individer och grupper som tillhör olika kulturer som leder till en djupare förståelse av den andras globala uppfattning. Vi har skapat "Digital vän" där man fyller i om man är ny i Sverige eller etablerad, och så hjälper vi till så att man hittar vänner att förbättra det svenska språket med lära sig svensk kultur. Många viktiga ämnen för oss är: information om Sverige, svenska språket, utbildning, arbetspraktik, digital vän, interkulturell dialog, jobbannonser, projekt, demokrati, kultur, jämlikhet, diskriminering, segregation, rättigheter, skyldigheter, mänskliga rättigheter, sammanhållning, trygghet, solidaritet, hållbarhet, asylrätt, miljö, klimat, energi, kämpa mot rasism, kämpa mot våld, kämpa mot terrorism, kämpa mot radikalism, kämpa mot globala problem, digitala ekonomi, uppfinnare ekonomi, gröna ekonomi, bank och finansbranschen samt Sveriges ekonomi. 

Jag lär mig svenska och svensk kultur fortfarande. Mitt etableringsprogram slutade den 2020-08-28. Jag har lärt mig mycket viktiga informationer om Sverige och deltagit på olika kurser. 

Bli bättre på digital kommunikation och sociala medier/ABF 
Cirkelledare utbildning - MS Teams Utbildning - Ny på ABF/ABF 
Crowdfunding och folkrörelsen/ABF 
Digital närvarorapportering/ABF 
Etik konferens/Folkbildningsrådet 
Innan första mötet, oavsett fria grupper eller föreningar/ABF 
Man måste veta vad man letar efter/Studieförbunden 
Moralisk bildning och praktisk klokhet/Länsbildningsförbundet 
Statsbidrag till studieförbund 2021/ABF 
Ansökan anordnaranvändare Aktiviteter i Sverige/Information Sverige

Jag har skrivit olika viktiga informationer och har lagt original blanketter på snabbareintegration.com : 

Efter uppehållstillstånd generella processer. 
Hur kan man ansöka socialförvaltningen? 
Hur kan man skriva ett personligt brev? 
7 viktiga frågor i intervjuer! 
Misstagen du inte får göra på jobbintervjun! 
Efter uppehållstillstånd processer 1-2-3-4. (360 sidor) 
35 webbplatser för jobbsökning. 
290 kommuners bostadskö webbadresser. 
Lediga jobb i Sveriges 50 största kommuner. 
Bostadsförmedlingar i Stockholm. 
Hur kan man ansöka förlänga uppehållstillstånd? (132 sidor) 
Hur kan man ansöka svenskt medborgarskap? 
Hur kan man ansöka resedokument för barn under 18 år? (28 sidor) 
Järfälla kör provnings hastighetsgränser. 
Järfälla körprov information. Bolån, privatlån, billån. 
Om extratjänst anställning. 
Hur kan man hitta ett hus på Blocket? 
Svenska grammatik. Tips och råd om språket. 
Stress och trafikolyckor. 
Snabbare väg till utbildning i Sverige. 
Om föreningen och föreningens årsmöte. 
En hållbar miljö. 
Om permanent uppehållstillstånd. 
Hur kan man göra inkomstdeklaration? Hur kan man få inkomstuppgifter?

Jag har skapat digitala föreläsningar : 

Hur kan man integrera snabbare i det svenska samhället. Tack Camilla Janson.
Vad krävs för att få lärarlegitimation? Tack Christina Rydén.
Hur kan man ansöka förlängt uppehållstillstånd? 
Hur kan man ansöka permanent uppehållstillstånd? 
Hur kan man ansöka varaktigt bosatt i Sverige? 
Om bolån-billån-privat lån. 
Hur kan man ansöka bolån? 
Hur kan man köpa ett hus?

5 år, alltså i mitt etableringsprogram och mina andra tider, gick allting bra. Jag har besökt olika vackra platser som är Göteborg, Malmö, Halmstad, Varberg, Borås, Jönköping, Linköping, Norrköping, Nyköping, Enköping, Uppsala, Sveg, Sundsvall, Landskrona, Ängelholm, Lund, Gävle, Västerås, Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Örebro, Öland, Helsingborg, Falkenberg, Flen, Strängnäs, Eskilstuna, Nynäshamn, Norrtälje, Ljusterö, Ingerö, Värmdö, Vaxholm, Hudiksvall, Ljusdal, Söderhamn, Säffle, Karlstad och hela Stockholm. Sverige är ett fantastiskt land och svenskarna är underbara människor. Sverige har ett fungerande samhälle, bra lagar och fungerande regler. Svenskarna kämpar mycket för fred, jämställdhet mellan män och kvinnor, demokrati och trygghet.

Snabbare Integrations Mission : 

Syftet med denna verksamhet är att människor som redan bor i Sverige tillsammans med nyanlända människor ska bygga ett öppet, solidariskt och tryggt samhälle, där det finns en dialog och tolerans mellan olika kulturer. På så sätt höjer man kunskapen och den kulturella nivån i samhället där man förebygger oenigheter, missförstånd och gängkriminaliteten i samhället. Syftet med dessa dialoger är att få en hållbar välfärd i Sverige som kan vara förebild för övriga världen. Alla som bor i Sverige kan bidra till mer produktion, arbetstillfällen och högre kunskap utveckling där alla bidrar med skatt till välfärden. 

Snabbare Integrations Vision : 

Vår vision är att vara lika nära mot alla människor, myndigheter, partier och föreningar. Vår plattform representanter inte något politiskt parti, myndighet, förening eller annat kommersiellt. Vår ambition är att öka antalet människor som kan stå på egna ben och snabbare integrera sig i det svenska samhället. 

Snabbare Integration har startat ett samarbete med ”Hej Främling, ABF Stockholm, ABF Norra Stockholms län, Tamam Stockholm, Asylrättscentrum samt Studieförbundet Bilda”. 

Snabbare Integration är en plattform och inte en förening eller företag. Vi vill jättegärna starta ett samarbete med Sveriges föreningar, kommuner samt länsstyrelser och delta på projekt med kommuner, föreningar samt länsstyrelser.

Snabbare Integrations Facebook Grupp medlemmar består av från hela Sverige. Vi har haft över 2800 medlemmar inom 23 månader. Snabbare Integrations hemsida har besökts över 1 000 000 gånger inom 21 månader. Vi har skapat över 170 digitala vänner. Snabbare Integration finns på Instagram med över 230 följare och på Twitter med över 100 följare nu. Snabbare Integration är en plattform och inte en förening eller företag. 

Min bästa 6 tips: Så kommer du snabbare in i det svenska samhället

1. Fokusera på språket. 
2. Sök praktik. 
3. Bli medlem i olika föreningar. 
4. Gå med i ett politiskt parti – ”det är ett jättebra sätt att lära sig svenska!” 
5. Skaffa dig en språkkompis. 
6. Ta hjälp av andra. 

Jag jobbade som verksamhetsutvecklare på ABF mellan 2020-10-19 och 2021-08-30. Den 30:e augusti 2021 började jag på Finopti. Jag har fått permanent uppehållstillstånd den 24:e september 2021 och ansökt svenskt medborgarskap den 25:e 2021 och väntar på ett beslut från Migrationsverket. 

Läs gärna om mig på Mitt i Stockholm "Adnan vill hjälpa fler att komma över tröskeln

Läs gärna om mig på trs.se "Adnan fick jobb via Facebook-inlägg"

Jag jobbar som kundansvarig på Finopti. Tusen tack min bästa fina arbetsgivare Hans Arén. Vi på Finopti i Solna, erbjuder tjänster inom finansiell optimering till bostadsrättsföreningar, företag och fastighetsbolag och berättar gärna mer för er hur vi kan spara en massa pengar till er. Om du har ett företag, du sitter i en bostadsrättsförening styrelse eller du har ett fastighetsbolag kan du kontakta mig. adnan.gundogdu@finopti.se / 0730887707

Jag betalar skatt, är som ett privat medborgarkontor. är medlem i föreningar, en klubb samt ett parti. Jag är förtroendevald och sitter i utbildningsnämnden på Upplands-Bro kommun. Jag är tacksam över att det gått bra för mig och vill göra mitt bästa för Sverige. 

Klaga inte på ett land som öppnar sina dörrar och ger människor en ny chans! 

Mitt nya land är Sverige! 

Glöm gårdagen, lev för morgondagen! 

Allt gott!

God jul och gott nytt år!

Med vänliga hälsningar 

Grundare på Snabbare Integration

Tusen tack! 

Snabbare Integrations bästa kära och fina ambassadörer:


Snabbare Integrations bästa kära och fina moderatorer och volontärer.

Snabbare Integration adresser:

E-posta        snabbareintegration@gmail.com
Hemsida      www.snabbareintegration.com 
Facebook     https://www.facebook.com/groups/snabbare.integration 
Twitter           https://twitter.com/snbbrntgrtn 
Instagram    https://www.instagram.com/snabbareintegration/
Skicka en kommentar

0 Kommentarer
Skicka en kommentar (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top